Високите  заплати на работещите пенсионери в системата на МВР разделиха

...
Високите  заплати на работещите пенсионери в системата на МВР разделиха
Коментари Харесай

Служителите на МВР разделени заради високите заплати на работещите пенсионери

Високите  заплати на работещите пенсионери в системата на Министерство на вътрешните работи разделиха чиновниците във ведомството. Дни преди националния им митинг за по-високи заплати, един от синдикатите настоя за нови правила. От там предложиха работещите пенсионери да могат да бъдат освобождавани с едномесечно предупреждение. Пенсионираните чиновници на Министерство на вътрешните работи взимат доста по-високи заплати спрямо останалите си сътрудници. На брой те са към 5500 души.
Стартовата заплата на един чиновник е 1330 лева с осигурителната тежест той получава разход от страната към 2000 лева За един чиновник, който е на пенсия и на заплата, междинният разход за подобен чиновник на пенсия и на заплата в Министерство на вътрешните работи е към 5000 лева
Добромир Добрев, Централен полицейски профсъюз към Министерство на вътрешните работи

Предложението за едномесечното предупреждение за освобождение не беше признато от най-голямата синдикална групировка в Министерство на вътрешните работи.
Тежестта, както се приказва - финансовата, не е върху бюджета на Министерство на вътрешните работи. Дотолкова - доколкото, пенсиите на чиновниците, които са упражнили това право, не се изплащат от бюджета на Министерство на вътрешните работи, а от бюджета на Национален осигурителен институт.
Валентин Попов, ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи

На срещата с управлението на Министерство на вътрешните работи участваха представители на осем от общо 10 синдикални структури. А усещанията им от настроенията по това предложение са разнообразни.
Колегите, които внесоха тези забавни оферти и може би още един профсъюз са на това мнение - останалите са срещу.
Валентин Попов, ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи

Раздвоени са синдикалните организации - едната половина поддържа нашето мнение, другата не я. Тези, които не поддържат това предложение, всичките им ръководители и управления са на пенсии и на заплата, споделя Добромир Добрев. 
За тяхно утешение мога да има кажа, че при започване на идната година считам да напусна Министерство на вътрешните работи.
Валентин Попов, ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи

Въпросът за пенсиите беше единственият, разискван с управлението с министерството, макар че тази събота служителите на реда излизат народен митинг, защото кабинетът отхвърли да им вдигне заплатите. Демонстрацията ще бъде предизвестие преди второто гласоподаване на бюджета. До националния митинг се стига след няколко мирни и предупредителни демонстрации.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР